Vigersted området

På landet, alligevel tæt på...

Området2017-05-28T19:02:10+00:00

Der er så dejligt ude på landet, skrev H.C. Andersen. Om han tænkte på Vigersted Sogn, skal være usagt. Vigersted Sogn, som er beliggende midt på Sjælland med Vigersted By, kun 8 km. nordøst fra kongebyen Ringsted.

Vigersted by, der er Ringsted Kommunes eneste “bjerglandsby”, er smukt beliggende omgivet af bakker, marker, skove, enge, moser og åer. Der udfolder sig et rigt dyreliv, der giver mange fantastiske oplevelser, når man færdes i den omkringliggende natur.

Loading...

GOLF

Skjoldnæsholm Golfcenter (8 km fra Nilehøj)
Skjoldenæsholm Golf Center tilbyder to 18-huls golfbaner af international høj standard, anlagt i den historiske atmosfære omkring Skjoldenæsholm Gods. Banerne ligger i et meget smukt kuperet landskab, hvor de naturlige forhindringer – små søer, stendiger og skovarealer – giver udfordringer og rig afveksling i spillet. Se mere på   www.golfers.dk

Skovbo Golfklub (11 km fra Nilehøj)
En perle blandt de midtsjællandske golfbaner. Området har veltilvokset beplantning, søer og vandløb, som sætter markante aftryk på banen. Banen er udfordrende for spillere på alle niveauer. Alle huller har reel og fair opbygning og med meget få blinde slag undervejs. Banen er anlagt i forbindelse med fredede arealer ved Køge Å, og byder derfor også på oplevelser for naturelskere, med rådyr, harer, et rigt fugleliv og levende hegn af blandt andet egetræer. Greenfee-spillere er meget velkomne.
Se mere på   www.skovbogolfklub.dk

CYKEL & LØB

Vigersted er omgivet af kuperet landskab og her er masser af muligheder for at få luft til den fysiske form – hvad enten det er den alm. jernhest, racer’en, mountainbiken eller løbeskoene. Indenfor en radius af 20 km rammer du Køge, Roskilde, Sorø og Haslev, hvor du med garanti møder andre motionister på landevejen. For specielt MTB’ere og løbere anbefales Ringsted’s aktivitets og oplevelsessti. 25 km fra udløbet ved kommunegrænsen i øst gennem Humleore Skov og videre langs mosen mellem Vigersted og Kværkeby, gennem Værkevad og frem til Haraldsted Sø.

ROSENGÅRDSSTIEN

Stiforløbet omkring Rosengårdsstien har nogle helt særlige kvaliteter: En meget varieret natur hvor skoven ikke “kun” er produktionsskov, men hvor der også er blevet plads til helt urørte naturområder – især vådområderne har meget stor variation af dyre og planteliv. Gåturen på Rosengårdsstien i Vigersted er balsam for sjælen. Her er heeeeelt…stille.

FUGLERESERVAT

Kværkeby Fuglereservat har eksisteret i mere end 40 år – og er resultatet af en enkelt mands fantastiske indsats og interesse for natur og fugle. Det rige fugle- og dyreliv kan iagttages fra en godt to km lang befæstet græssti, der går hele vejen rundt i reservatet. Dette kan gøres med almindeligt fodtøj – også om vinteren. NYD naturen omkring Vigersted.

NILEHØJ

Bed & Breakfast  ●  Mødelokale  ●  Brugskunst

Vil du vide mere ?